Islandsk uldgarn

LettLopi og Alafosslopi  er i en rigtig lækker kvalitet til billige penge. Den kommer i nøgler af 50/100 gram og har en løbelængde på 100 meter. Vi anbefaler at bruge pind 4.5 til 5/ 6 til 6.5 mm for at opnå en strikkefasthed 10 x10 = 18 m x 24 p/ 10×10 =13x18p. Passer strikkefastheden ikke med det oplyste kan man med fordel gå en pind str. op eller ned. Strikkefasthed er individuel, og kan variere fra person til person.

LettLopi/Alafosslopi er en slidstærk garnkvalitet, og pga. lanolinen er den fugtafvisende. Det er en helårs garn, dog er den mest brugt i vinterperioden. Det er en let garn kvalitet, som er god til både børn og voksne

Uldgarn har igennem historien været flittigt brugt til at strikke, hækle, nålebinde og filte huer, vanter, sokker og trøjer med.

Island har altid haft en stor og stolt tradition i deres flotte og smukke strikkede trøjer.

Uld indeholder lanolin fra naturens side. Dog bliver hovedparten vasket ud i forbindelse med at ulden bliver forarbejdet. Da lanolin er et naturlig fedtstof, hjælper det med at holde ulden ren, og gør at det kan bæres direkte på huden.

Istex er det eneste firma i Island, som samler ulden fra får avlerne på organiseret måde. Rundt om i Island er der indsamlings­- og vurderingsstationer, hvor ulden omhyggeligt bliver sorteret efter farve og kvalitet. Ulden bliver derefter vasket hos Istex uldvaskeri. Her anvendes der vand fra varme kilder, og dermed lavt forbrug af kemikalier

I garnfabrikken nær Reykjavik bliver det bedste brugt til produktion af håndstrikkegarn.

Viser 1–16 af 20 resultater

Viser 1–16 af 20 resultater